Marrowbone (2017)

Regie: Sergio G. Sánchez

Rose en haar vier kinderen ontvluchten in de late jaren ’60 haar gewelddadige man, en reizen vanuit Engeland naar haar verlaten ouderlijk huis in de VS waar het gezin Rose’ meisjesnaam aanneemt: Marrowbone. De kinderen genieten intens van hun hervonden vrijheid en sluiten vriendschap met Allie, die iets verderop woont. Helaas duurt hun geluk niet lang: Rose wordt ernstig ziek en overlijdt. De kinderen besluiten haar overlijden geheim te houden zodat ze bij elkaar in het huis kunnen blijven wonen, maar kunnen ze samen het allergrootste gevaar overwinnen?

(El Secreto de) Marrowbone is een Spaanse film (Spaanse crew, Spaanse opnamelocaties), geschreven en geregisseerd door Sergio G. Sánchez, waarin Engels gesproken wordt door de sterke Engels/Amerikaanse cast: George MacKay (oudste zoon Jack), Charlie Heaton (Billy), Mia Goth (Jane), Matthew Stagg (Sam) en Ana Taylor-Joy (Allie). Sánchez is ook verantwoordelijk voor de scenario’s van de goed ontvangen films El Orfanato/The Orphanage (2007) en The Impossible (2012). De prachtige muziek in Marrowbone is gecomponeerd door Fernando Velázquez, die ook de muziek voor El Orfanato verzorgde.

De nadruk ligt in deze film op het verhaal, en de spanningselementen zijn subtiel en divers: het gevaar blijft het grootste deel van de film aanwezig maar onzichtbaar, de herinneringen van Jack zijn real life horror en er zijn meer obstakels die de kinderen moeten zien te overwinnen, zoals Tom, de vervelende advocaat (Kyle Soller) die de boel in het Marrowbone-huishouden niet vertrouwt. De verhaallijn is dan ook ingenieus en wordt goed opgebouwd: je nieuwsgierigheid wordt vanaf het begin af aan geprikkeld. Er zitten wel wat milde griezelmomentjes in, maar de kracht zit ‘m vooral in het grote mysterie. De plot is complexer dan een dreigend gevaar van buitenaf.

Het acteerwerk is echt bijzonder goed: Matthew Stagg, die pas zeven was ten tijde van de opnamen, speelt heel natuurlijk en is hartveroverend, Charlie Heaton (Stranger Things) is perfect als de norse, broeierige Billy en Ana Taylor-Joy (The Queen’s Gambit) is, zoals altijd, top. Mia Goth was iets minder indrukwekkend, maar dat kan aan het personage van Jane liggen dat ook niet erg indrukwekkend is. Het meest indringend is George MacKay’s Jack, die als oudste de verantwoordelijkheid voor het gezin en alle geheimen die dat met zich meedraagt op zijn schouders torst – wat hem uiteindelijk te zwaar wordt.

Marrowbone is een indrukwekkend verhaal over zwaar trauma, grote moed en waar we toe in staat zijn om te kunnen overleven.

Deze film op IMDb
Klik hier om te zien waar deze film te zien is

Score Fay Per View
Wat is jouw score voor deze film?
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.