Bullet Train (2022)

Regie: David Leitch

De klungelige huurmoordenaar Ladybird (Brad Pitt) is net pacifist geworden als hem wordt gevraagd een collega te vervangen bij een klusje: hij moet een koffer zien te bemachtigen op de Shinkansen (hogesnelheidstrein) tussen Tokio en Kyoto. Helaas blijkt dat een grotere uitdaging dan hij had verwacht.

De film, een Japans/Amerikaanse productie, is gebaseerd op een roman van de Japanse schrijver Kotaro Isaka en is geregisseerd door David Leitch, bekend van films als Atomic Blonde (2017) en Deadpool 2 (2018). Naast Pitt zijn onder meer Sandra Bullock, Michael Shannon (Nocturnal Animals, Revolutionary Road, Bug), Aaron Taylor-Johnson (Nocturnal Animals, Tenet), Brian Tyree Henry (Joker, Eternals), Andrew Koji (Peaky Blinders, American Gods), Hiroyuki Sanada (West World, Avengers: End Game) te zien, en Ryan Reynolds in een piepkleine cameo.

Bullet Train is een vlotte, kleurrijke en bij vlagen geestige film die bezaaid is met ingenieuze vechtscènes (geen wonder, regisseur Leitch is een doorgewinterde stuntman), maar hij is vooral heel melig met veel gratuit geweld. Een beetje Keystone Cops meets Tarantino, maar dan wel Tarantino Ultra Light.

De cast, het zichtbare plezier waarmee de film gemaakt is en de Japanse setting hadden voor mij zeker toegevoegde waarde, maar de overdaad aan meligheid maakt de film – die ruim twee uur duurt – een uitputtende zit, dus ik zou lekker wachten tot -ie op een streamer komt.

Deze film op IMDb
Klik hier om te zien waar deze film te zien is

Score Fay Per View
Wat is jouw score voor deze film?
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.