Black Panther: Wakanda Forever (2022)

Regie: Ryan Coogler

Koning T’Challa overlijdt en het land is in rouw, maar veel tijd krijgen ze daar niet voor: al snel barst er weer een strijd los met een nieuwe, gevaarlijke tegenstander om het kostbare vibranium dat alleen in Wakanda te vinden is.

De openingsscène is noemenswaardig: T’Challa sterft buiten beeld waarna er een afscheidsceremonie is met zijn familie en het volk. Het is een bijzonder eerbetoon aan acteur Chadwick Boseman die koning T’Challa in de eerdere, succesvolle Black Panther (2018) gestalte gaf, en twee jaar later op 43-jarige leeftijd overleed aan darmkanker.

Het tweede dat noemenswaardig is, is de aankleding: de special effects en de kostuums, maar dat mag ook wel met een budget van 250 miljoen dollar – het hoogste budget voor een film met een gekleurde hoofdrolspeler ooit (tot nu toe was dat 215 miljoen dollar voor Men in Black uit 2012).

Bij die twee blijft het helaas. Wakanda Forever heeft een persoonlijk record behaald: de eerste Marvel-film ooit waar ik voortijdig uit ben gelopen. Alle aandacht is naar de visuele aspecten gegaan, maar het is als met een restaurant: je gaat voor het lekkere eten, niet voor de mooie borden of het exclusieve behang. Het is een luie film waar geen bevlogenheid in te bespeuren valt, waardoor niets binnenkomt en niets raakt.

Het acteerwerk is matig tot slecht, ook van acteurs als Danai Gurira die ik echt beter werk heb zien afleveren. Ik was al geen fan van Angela Bassett die altijd mondjes trekt, maar ik kreeg een aanval van plaatsvervangende schaamte toen haar personage (koningin-moeder Ramonda) een uitbarsting kreeg. Wát een uitzonderlijk slecht acteerwerk.

Kortom, zware tegenvaller. Je kunt die twee uur en drie kwartier (!) vast aan iets beters besteden.

Deze film op IMDb
Klik hier om te zien waar deze film te zien is

Score Fay Per View
Wat is jouw score voor deze film?
[Totaal: 1 Gemiddeld: 1]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.