Resident Evil IV: Afterlife (2010)

Regie: Paul W.S. Anderson

De reeks Resident Evil is gebaseerd op het computerspel met dezelfde naam en gaat over Alice (Milla Jovovic) die probeert te overleven in een wereld vol zombies en mutanten, veroorzaakt door de Umbrella Corporation. In dit vierde deel sluit Alice zich in haar strijd tegen de Umbrella Corporation aan bij een groep overlevers in de ruïnes van Los Angeles, waarmee ze samenwerkt om andere overlevers die vastzitten in een gevangenis te bevrijden.

Je hebt van die actieslashers die slecht zijn, maar met een knipoog. Die komen terecht op het AFFF (tegenwoordig Imagine). En je hebt actieslashers die slecht zijn maar zichzelf enorm serieus nemen. Daar is Resident Evil IV: Afterlife een uitstekend voorbeeld van. WAT een teleurstelling, ook voor niet-RE-fans. Het is één grote reclame voor over-the-top special effects en 3D, een tempo dat alle kanten op slingert, een flinterdunne verhaallijn – het geheel slaat kant noch wal. Het eerste kwartier knalt aan één stuk door, dan heb je ook meteen het beste stuk uit de film wel gehad. Ali Larter (waar ik toch al geen fan van was), het nieuwe vriendinnetje van Alice, kijkt en zucht bij alles alsof ze in een porno speelt en slechterik Wesker (Shawn Roberts) is een rechtstreekse kopie van Agent Smith uit The Matrix, net als het complete eindgevecht. Regisseur Anderson heeft alle voorgaande RE-delen geregisseerd, die waren uitstekend te doen voor het genre, hoe heeft -ie dit nou kunnen doen?

Het is een wonder dat Jovovich (toen al getrouwd met de regisseur) overeind blijft tussen het abominabele acteerwerk en de ronduit belachelijke actiescènes waarin elke logica ontbreekt. Ik ga me toch afvragen of er een vloek rust op vierde delen van sequels, Alien Resurrection en Terminator: Salvation waren ook al zo schandelijk slecht. Gewoon maar niet meer naar vierde delen gaan dan?

Deze review is eerder verschenen op Zombiehorror.nl
Deze film op IMDb

Score Fay Per View
Wat is jouw score voor deze film?
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.