The Good Liar (2019)

Regie: Bill Condon

Een keurige oude heer en een even keurige oude dame maken via een online datingsite een afspraak voor een eerste date. De kennismaking verloopt prettig en door slimme streken weet hij zich al snel in haar leven te wurmen, met de bedoeling haar samen met zijn maat Vince (Jim Carter, Downton Abbey) kaal te plukken. Helaas blijkt de keurige oude dame een geduchte opponent.

The Good Liar, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Nicholas Searle uit 2016, is een vlotte film (al tijdens de openingstitels wordt de eerste afspraak gemaakt) vol gevatte dialogen, complexe intriges en gewiekste twists die vloeiend verweven zijn, en het is echt een genot om acteerveteranen Dame Helen Mirren en Sir Ian McKellen zo in topvorm te zien (en voor het eerst samen in één film) onder regie van Bill Condon (Kinsey, Dreamgirls), zelfs tot en met een vechtscène aan toe. Het is de vierde keer dat hij met Ian McKellen werkt na Gods and Monsters (1998), Mr. Holmes (2015) en Beauty and the Beast (2017).

Het mooie van ouderen is dat ze een berg ervaring en al een heel vol leven achter zich hebben. In The Good Liar wordt er optimaal gebruik gemaakt van de rijkdom van zo’n vol leven, want dat leent zich voor ingenieuze verhaallijnen die meerdere decennia omspannen. Daarnaast vind ik het ook fijn te zien dat de maximumleeftijd voor acteurs in spannende films steeds verder wordt verlegd. Toen Entertainment Weekly aan Helen Mirren vroeg wat haar zo aantrok in de film antwoordde ze: “Het was een combinatie van de tegenspeler, Ian Mc Kellen, en natuurlijk regisseur Bill Condon. Het was een heel interessant script, een geweldige thriller vol twists waar ik graag aan mee wilde werken. Het is fijn om in een film over senioren te spelen die niet gaat over Alzheimer of kanker, als je snapt wat ik bedoel.”

De film duurt bijna twee uur, maar die vlogen voorbij. Ik raad ‘m dan ook met liefde aan.

Deze film op IMDb

Score Fay Per View
Wat is jouw score voor deze film?
[Totaal: 2 Gemiddeld: 4.5]

1 reactie op “The Good Liar (2019)

  1. Ik gaf per ongeluk 5 sterren maar bedoelde 4. Het is geen meesterwerk maar wel een bijzonder onderhoudende film met een plot, dat je geregeld verrast en/of op het verkeerde been zet. Geweldige hoofdrolspelers. Ben het helemaal eens met je recensie. Dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.